Om meg

Velkommen til mitt fotogalleri på nett!

Jeg er en fotoentusiast som bruker mye av fritiden ute i naturen på jakt etter nye fotomotiv. Fotointeressen begrenser seg imidlertid ikke bare til natur.

Hobbyen startet i 2013 da jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera. Det tok ikke lang tid før jeg tok opp barndomsinteressene dagsommerfugler og fugler i kombinasjon med fotograferingen.

Et overordnet mål er å få oppleve og fotografere alle dagsommerfuglartene som er å finne i Norge. Det har gitt noe flotte reiseopplevelser så langt og jeg håper å få til flere i årene som kommer. Samtidig som jeg «jobber» med Norges-prosjektet mitt, er det også spennende å reise utenlands og fylle på listen over skandinavia og europa. Landsoversikten i galleriene mine viser at jeg bare er i en sped begynnelse på dette området ennå.

Siden sommerfuglsesongen er relativt kort her i Norge, tar fugleinteressen over i de kaldere årstidene. Andre motiv som dukker opp på veien får ofte også bli med på minnebrikkene hjem.

Selve naturinteressen er likestilt med fotograferingen og jeg prøver å bevege meg i naturen med respekt for alt som lever der ute. Det betyr at dyrenes ve og vel går foran egne behov for å få akkurat DET blinkskuddet.

Jeg benytter Nikon kamera og Sigma og Nikon objektiver. Fotobagen rommer både makro- og teleobjektiv. Dagsommerfugler og fugler fotograferer jeg som oftest håndholdt. Det hender imidlertid at stativ og filter blir med ut for landskapsfotografering. Innimellom må også blitz og stativ rigges opp hjemme for å prøve ut små fotoprosjekt der.